Skive Synsplejeklinik behandler dit synsproblem holistisk.Holistisk synspleje betyder at jeg ikke kun måler hvilke briller eller kontaktlinser du skal have, for at kunne se tydeligt igen, men i min undersøgelse og behandling tager hensyn til hele din sundhedstilstand og funktion. Ikke kun øjnenes sundhed og funktion, men din organisme som helhed. Jeg forsøger at finde årsagen til dit synsproblem, og behandle årsagen før end symptomet.

 

Synsundersøgelsen på Skive Synsplejeklink er derfor meget anderledes end de fleste andre steder. Jeg tilrettelægger min undersøgelse ud fra dit problem.  Afhængig af om du har svært ved at se tydeligt, døjer med hovedpine, ser dobbelt, er svimmel, skeler, har svært ved at lære at læse, svært ved at koncentrerer dig, eller har fået synsproblemer efter en hjerneskade eller sygdom, kan undersøgelsen indeholde forskellige test og prøver. Målet er at finde ud af hvad der er årsag til dit problem, hvordan det er opstået, samt at fjerne både problemet (symptomet) og årsagen hvor dette er muligt.

 

Briller og kontaktlinser indgår ikke altid som et led i behandlingen af synsproblemer. Også her adskiller jeg mig fra de fleste andre optometrister og øjenlæger. Den traditionelle behandling af synsproblemer er briller eller kontaktlinser – som løser symptomet på synsproblemet. Hos mig får du valget mellem blot at få lavet briller eller kontaktlinser, eller at få hjælp til at fjerne årsagen til dit synsproblem.

 

Synstræning er et af de værktøjer jeg bruger. Ofte skyldes synsproblemer større eller mindre problemer med den finmotorik som styrer øjnenes indstillinger og bevægelser. Dette kan oftest afhjælpes helt eller delvist med synstræning – specielt hvis problemet er nyt.

 

Kost og ernæring samt hele kroppens funktion spiller ind på dit syn og din evne til at forstå det du ser. En ting er nemlig at se tydeligt, en anden ting er at forstå det man ser. Syn er et kompliceret samspil mellem øjne, hjerne og kroppens motoriske færdigheder. Og det hele er i sidste ende i høj grad påvirket af den kost og ernæring du får.

 

På Skive Synsplejeklinik bruger jeg synstræning, motorik og kostvejledning –  men også briller og kontaktlinser hvis du ønsker det.

   Centre of Neurodevelopmental Optometry Medlem af Academy of neuro optometry

© Copyright - LBC - Consult, - All Rights Reserved ®