Børn med læse-og indlæringsproblemer.

 

Der sidder mange børn i de Danske skoler som har synsproblemer af en karakter som gør at de ikke kan lære at læse, eller har meget svært ved det. Disse børn har oftest et helt ”normalt” syn ved en almindelig synsundersøgelse hos skolelægen eller øjenlægen. De kan nemlig oftest se selv

de mindste bogstaver på synsprøvetavlen.

 

Men det er ikke problemer med at se tydeligt som er disse børns problem. De kan have problemer med blot at flytte øjnene hen over linjen, de kan ser måske dobbelt så bogstaverne blandes imellem hinanden fordi de to øjne ikke styres lige effektivt.

 

Vi ser jo ikke med øjnene. Øjnene er blot hjernens redskaber til at hente oplysninger, således at vi kan danne et billede inde i hovedet. Hvis vi ikke har lært at tolke det vi ser til noget forståeligt, så kan vi få alvorlige indlæringsproblemer.

 

Der er altså meget mere til et godt syn end et par gode øjne. Optometrister som er specialuddannet til at undersøge børn med indlæringsproblemer ved dette! Mange børn med stemplet ordblind, er det på grund af et eller flere af disse ”skjulte”  synsfejl.

 

Og disse synsfejl kan trænes væk – og dermed kan hindringen for disse børns indlæring fjernes.

 

Vær opmærksom på at der i Danmark findes meget få optometrister som er uddannet til at undersøge for disse synsproblemer!

 

Vil du være sikker – så vælg en optometrist der er FCOVD certificeret.  Kun optometrister som har betegnelsen FCOVD er eksamineret i deres viden og har en garanteret uddannelse.

 

Se eventuelt på www.covd.org eller www.oep.org som desværre begge er engelsksprogede, men som også henviser til danske optometrister.

   Centre of Neurodevelopmental Optometry Medlem af Academy of neuro optometry

© Copyright - LBC - Consult, - All Rights Reserved ®